Com Va Començar La Història De La Champions League

Taula de continguts:

Vídeo: Com Va Començar La Història De La Champions League

Vídeo: Beat The Keeper - UEFA Champions League 2020/21 Predictions 2024, Abril

La Champions League és el torneig de futbol més prestigiós per a clubs i se celebra sota els auspicis de la UEFA. Guanyar-lo és el major èxit en un camp de futbol d’Europa per als clubs.

Com va començar la història de la Champions League

Instruccions

Pas 1

Durant molt de temps, ningú estava interessat a celebrar partits de futbol internacionals per a clubs. Les associacions nacionals van crear lligues internes per als seus països, en què els clubs concentraven les seves forces. I van jugar partits amistosos amb equips d'altres països, més sovint només per agradar als seus seguidors amb nous rivals.

Pas 2

La idea de crear un campionat de clubs per a Europa va ser expressada per primera vegada per Gabriel Ano, periodista d’un diari esportiu francès. Es va avergonyir de les declaracions de gran ressò de la premsa anglesa el 1954, que afirmaven que el Wolverhampton Wanderers era el club de futbol més fort del món. Els britànics van fer aquesta declaració després de dues victòries confiades sobre els clubs "Honved" i "Spartak", que van ser els campions dels seus països.

Pas 3

Ano creia que per identificar l’equip més fort, calia celebrar dues reunions, a casa i fora, i determinar el guanyador en funció de la suma de dos partits. El 1955, al seu diari L'Équipe, va publicar un possible format per a aquest torneig. La seva idea es va popularitzar ràpidament entre els crítics de futbol, però l'organització de torneigs internacionals va ser gestionada per la FIFA, que no estava gaire interessada en aquest torneig per a clubs.

Pas 4

El document sobre la creació d'un nou torneig internacional "European Champions Cup" es va signar el 2 d'abril de 1955 a París. La van rebre 16 delegats de diferents clubs de futbol, on es van fer càrrec de tota l'organització d'aquest torneig. L’aparició del nou comitè de futbol no va ser molt feliç a la FIFA. Per tant, el 21 de juny del mateix any, la FIFA va donar instruccions al Comitè Executiu de la UEFA perquè prengués el control del torneig, tot mantenint totes les regles i reglaments que hi havia abans.

Pas 5

I ja el 4 de setembre de 1955, va tenir lloc l'obertura d'un nou torneig, el partit "Sporting" de Lisboa - "Partizan" de Belgrad. Segons la normativa, 16 equips van participar al torneig: els campions dels seus països, dividits en 8 parelles (al primer torneig, els organitzadors van triar ells mateixos les parelles, en els següents hi va haver un sorteig) i van jugar dos partits (a casa i fora) per a la seva eliminació. Si per la suma de reunions la puntuació era un empat, es repetia al territori d'un altre país.

Pas 6

En aquest format, amb canvis menors, el torneig es va celebrar fins al 1991, quan es va aplicar per primera vegada el sistema de la fase de grups. El 1992, el torneig canvia oficialment el seu nom per "UEFA Champions League" i inclou la fase de grups en format de copa.

Pas 7

La temporada 1997-98. s'ha augmentat el nombre de participants. Ara, des d'alguns països, es podrien inscriure fins a 4 equips al torneig, en funció de la classificació del país a la taula de coeficients. Els clubs de països amb puntuacions baixes també poden participar en el torneig jugant partits de classificació. En aquest format, el torneig se celebra fins als nostres dies i, al final de cada temporada, es recalculen els coeficients dels països, en funció de l’èxit dels seus equips.