Scholes Paul: Biografia, Carrera, Vida Personal

Vídeo: Scholes Paul: Biografia, Carrera, Vida Personal

Vídeo: Paul SCHOLES | La HISTORIA del MÍTICO colorado INGLÉS 2024, Maig

Paul Aron Scholes és un destacat atleta anglès, llegenda del futbol mundial, carismàtic irlandès, "Red Prince", que es va fer gran malgrat tot: problemes de visió, asma, mal de genolls i ansietat dels éssers estimats. Va ser educat a la Manchester United Football Academy, on va passar tota la seva carrera professional.

Scholes Paul: biografia, carrera, vida personal

Biografia

Paul Scholes va néixer el 1974 el 16 de novembre a la petita ciutat de Salford, al nord-oest d'Anglaterra. El noi tenia afició al futbol des de la infància. Scholes és un exemple viu del fet que res és impossible, ja que de petit li van diagnosticar asma, però això no li va impedir assolir un gran èxit en el futbol professional. Es creu que Paul ha jugat en un club tota la vida, però això no és del tot cert.

Imatge
Imatge

Va començar a provar-se a l'acadèmia d'un petit club local "Langley Farrow". Scholes va entrar al mític Manchester United només als 14 anys. El talentós noi va ser notat per Brian Kidd, un dels assistents del gran Alex Ferguson, i el va convidar a l'Acadèmia dels "Diables Vermells". Scholes va impressionar la direcció del club i va poder quedar-se a l’escola del famós equip. Paul va signar el seu primer contracte amb el club el 1991 i va jugar a la plantilla juvenil durant dues temporades.

Carrera

Paul Scholes pertany a la famosa "Classe 92". És innegable que el llegendari entrenador Sir Alex Ferguson tenia un toc extraordinari per als jugadors amb talent. Però "Class-92" és un fenomen únic. Literalment, tots els graduats d'aquell any es van convertir en autèntics protagonistes del futbol i jugadors indispensables de la base del Manchester United durant molts anys. Va ser un veritable "Klondike" de talent: Paul Scholes, Nikki Butt, David Beckham i Gary Neville, només per citar alguns dels jugadors que han fet el seu nom per sempre en la història del club.

Imatge
Imatge

Va signar un contracte professional amb el club del Príncep Roig el 1993, però el seu debut va tenir lloc només un any després. Gràcies a la desqualificació de l’escandalós Eric Contona, Scholes va tenir l’oportunitat de demostrar què pot fer a la copa de la lliga contra l’equip de la divisió inferior Port Vale.

He de dir que el debut va ser un èxit, el Manchester United jugava fora de casa i al descans el marcador era 1-1. Va ser Paul Scholes qui va marcar el gol. A la segona part, al minut 53 de partit, el Príncep Roig va marcar un doblet. Aquest gol va guanyar el Manchester United i la trobada va acabar per 2-1. El primer partit al campionat nacional, tot i la derrota ofensiva a Ipswich Town (2-3), va ser reeixit per a Paul Scholes, va marcar els dos gols contra l'adversari. En total, Scholes va aparèixer al camp 25 vegades en torneigs d’aquella temporada i va marcar set gols.

A la temporada que va començar el 1995, Sir Alex va donar a Scholes més possibilitats de demostrar-se i va passar la major part de la temporada al camp. En 26 partits, va molestar 14 oponents amb un gol. En la mateixa temporada, Paul va guanyar els seus primers trofeus de la seva carrera. El Manchester United va guanyar la FA Cup i va guanyar la Premier League del país.

Imatge
Imatge

Des d’aquesta temporada, el talentós migcampista s’ha consolidat finalment en la formació inicial i ha jugat cada partit un 200 per cent. És difícil imaginar els "Diables vermells" dels anys 90 i 2000 sense aquest reproductor increïble. La seva presència al camp significava que hi hauria estabilitat al centre, hi hauria suport per als jugadors atacants i assistència en defensa.

Aguts del Manchester United el 1999

El final del segle XX és, amb diferència, el moment més brillant per a tots els aficionats i jugadors del club. Aquell any, l'equip va aconseguir marcar un hat-trick d'or: va guanyar tres competicions en una temporada. El 16 de maig, els Red Devils van derrotar el Tottenham per 2-1, guanyant a l'Arsenal de Londres per 1 punt i acabant a la Premier League en primer lloc, convertint-se en els campions d'Anglaterra.

El 22 del mateix mes, el Manchester United va tractar simplement amb el Newcastle a la final de la FA Cup, la reunió va acabar per 2-0, el segon gol del partit als 52 minuts va ser marcat per Paul Scholes, determinant finalment el resultat del partit. Les estimades acusacions de Sir Alex van ser emeses el 26 de maig del mateix any.

La final de la Lliga de Campions el 199 es pot anomenar amb raó el partit més dramàtic i intens de la història del futbol. La trobada va tenir lloc al famós Camp Nou, l’estadi local de Barcelona. Un colorit pòster del Manchester United: el Bayern de Munic ha reunit un estadi complet. Ja en el sisè minut del partit, l’equip de Munic va sorprendre els Red Devils i va obrir el marcador. Tot i un gran nombre d’ocasions, l’equip de Sir Alex no va ser capaç d’igualar el marcador abans del descans, al final de la mitja part, l’ofensiva 0-1 estava al marcador.

Amb el començament de la segona part, els vermells no van poder revertir el resultat de la trobada. A més, el Bayern va tenir algunes ocasions realment de gol, el gol dels diables només es va salvar per un miracle i es diu Peter Schmeichel. La resta del partit es va jugar amb èxit variable, hi va haver ocasions a les dues portes, però el marcador es va mantenir sense canvis.

Els seguidors del club alemany ja celebraven la victòria amb força i fins i tot preparaven pancartes de felicitació, però no van tenir en compte una cosa: els rivals eren els "Diables vermells" liderats pel mateix Alex Ferguson. El famós Fergie Time va enterrar el Bayern en només un parell de minuts. Al final de la reunió, Ferguson no va sortir de la vora i va assenyalar constantment el rellotge, incitant els jugadors a entrar.

Imatge
Imatge

El temps principal s’ha acabat, l’àrbitre va afegir els tradicionals 3 minuts. En aquest moment, els diables vermells van guanyar un córner, que fins i tot el porter Peter Schmeichel va anar a jugar. Després d'una passada precisa d'un córner de David Beckham, Schmeichel va guanyar la pilota i la va enviar amb un descompte infructuós a la multitud de jugadors, Ryan Giggs va sortir victoriós de la lluita, posseint la pilota. Va enviar la pilota a la porteria amb un xut suau. 1-1! Aquesta puntuació hauria transferit el joc automàticament a la pròrroga, si no fos per la següent cantonada a les portes del Bayern. Després d’una passada de Beckham, Ole Gunnar Solskjaer va enviar amb precisió la pilota a la porteria, minut 92, 2-1.

Malauradament, el "príncep vermell" no va poder participar en aquesta "massacre del segle" a causa de l'ús excessiu de targetes grogues i la inhabilitació, però va contribuir al "hat-trick d'or" en les etapes intermèdies. A la fase de grups, gràcies als seus gols, el Manchester United va empatar i va compartir punts amb el Bayern de Munic i el Barcelona Catalan. A la ¼ final, al partit de tornada del minut 88 contra l'Inter, Paul Scholes va apartar l'equip de la derrota empatant el marcador 1-1.

Imatge
Imatge

En total, Scholes va marcar 4 gols a la Champions League aquella temporada. Tots els jugadors del Manchester United que van tenir l'oportunitat de jugar aquella temporada consideren que aquest període és el més brillant i amb més èxit en la seva carrera, i Paul Scholes no és una excepció.

Actuacions post-aguts i jubilació

Després d’una fantàstica temporada 98/99, Scholes va continuar jugant a un nivell constant fins al 2011. Després d'una dramàtica final de la Lliga de Campions a Wembley, perduda contra el Barcelona contra Espanya, després d'Edwin Van Der Sar, Scholes va anunciar la seva retirada.

La temporada següent el Manchester United no va començar bé. Va ser eliminat de la FA Cup, va acabar a la Copa de la Lliga de Futbol a la 5a ronda, perdent contra Crystal Palace. A la Lliga de Campions, l’equip va acabar tercer al grup i va passar a la Lliga Europa. El gener de 2012, Scholes, que es va retirar de la seva carrera professional, va anunciar el seu retorn al campament dels "diables vermells", ell mateix ho va explicar pel fet que realment trobava a faltar el partit.

Es diu que el propi Ferguson va intentar convèncer-lo de tornar al club, almenys durant una temporada. El retorn del "Príncep Roig" sens dubte va afectar el joc de l'equip, però no va donar resultats. A la Lliga Europa, el club va quedar eliminat a 1/8 de final. I a la temporada regular, el "Manchester United", després d'haver ensopegat dues vegades al final de la temporada, només va acabar en segona posició.

Paul Scholes va decidir quedar-se amb l'equip una temporada més, en què va jugar 21 partits i només va marcar un gol, al mateix temps que va aixecar l'últim trofeu de la seva carrera professional. Al final de la temporada amb el Manchester United, Scholes es va convertir en el campió d'Anglaterra per onzena vegada. Després d'això va acabar la seva carrera com a jugador, aquesta vegada finalment i de manera irrevocable.

Imatge
Imatge

En total, el llegendari jugador va jugar 718 partits amb el Manchester United, en què va marcar 155 gols. Es va convertir en el campió d'Anglaterra 11 vegades i va guanyar dues vegades el trofeu més prestigiós d'Europa: la Champions League Cup.

Esquadra d'Anglaterra

Imatge
Imatge

Els fundadors del futbol han tingut mala sort des del 1966, quan van guanyar el campionat del món per única vegada a la història. Paul Scholes també va tenir mala sort; va jugar 66 partits amb la selecció nacional i va marcar 14 gols, però mai va guanyar res.